Sedanji župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je v sredo, 3. 9. 2014 ob 8.05 uri zjutraj, kot prvi vložil kandidaturo za župana občine Grosuplje.

Dr. Peter Verlič je kandidaturo vložil v družbi predstavnikov Občinskega odbora SDS Grosuplje Dušana Hočevarja, Iztoka Vrhovca in Janeza Pintarja.

»Z veseljem sporočam, da je konferenca Občinskega odbora SDS Grosuplje včeraj soglasno, brez glasu proti, potrdila kot uradnega kandidata SDS dosedanjega župana dr. Petra Verliča. V Slovenski demokratski stranki smo mnenja, da je župan v štirih letih izredno veliko postoril za našo občino. In njegov program za naprej, njegove obljube občankam in občanom, da bo delal tako zavzeto še en mandat, so nas spodbudile k temu, da ga tudi soglasno podpremo. Mi ocenjujemo, da je župan dr. Verlič odličen kandidat za Grosuplje,« je ob tem povedal predsednik Občinskega odbora SDS Grosuplje Dušan Hočevar in dodal, da se veselijo tudi širše podpore.

Kandidat za župana občine Grosuplje dr. Peter Verlič pa je povedal: »Moje sporočilo je zelo kratko: delamo naprej. Pred štirimi leti, ko sem se prvič odločil za kandidaturo, sem se odločil za projekte, za premik s podporo, ki sem jo bil deležen v občinskem svetu, predvsem z liste odličnih svetnikov in svetnic Slovenske demokratske stranke. In ekipa, s katero sem delal tukaj na občini, direktorjem občinske uprave Dušanom Hočevarjem, pooblaščencem župana Iztokom Vrhovcem, je ekipa, ki bo premagovala ovire naprej. Mi smo polni novih projektov, ki bodo občino Grosuplje postavili visoko na mestu slovenskih občin. Veselim se ponovne kandidature in prepričan sem, da bo uspešna, saj Grosuplje potrebuje uspešno vodstvo, kar smo s svojimi projekti doslej dokazali.